Сури Круз се ражда през април 2006 г., седем месеца преди родителите ѝ Кейти Холмс и Том Круз да се оженят. Момичето е единственото биологично дете на актьора, който осиновява момиче и момче по време на предишния си брак с Никол Кидман.

Шест години по-късно Том и Кейти се разделят, като тогава никой от двамата не посочва публично причината. Според слуховете разводът им е иницииран от актрисата, когато тя разбира, че съпругът ѝ смята да изпрати Сури на обучение, подготвящо я за членство в Сциентоложката църква - институцията, смятана и до днес за пречката между баща и дъщеря, и една от причините му за развода с Никол Кидман.

След развода, Кейти Холмс поема грижите за детето им, като двете се установяват в Ню Йорк. Смята се обаче, че Том Круз не е виждал Сури от 2013 г. насам, когато той и момичето последно са заснети на публично място.

Очевидно малката Сури вече се е превърнала в жена. Или поне така изглежда от последните папарашки снимки, които се появиха в социалните мрежи. Според Hollywood Life Сури е истинско копие на майка си - Кейти Холмс, макар да виждаме в нея и много от чертите на Том Круз - особено усмивката.

Докато се разхожда из центъра на града в компанията на свои приятели, 16-годишната Сури Круз изглежда като истинска нюйоркчанка. Съчетава стил и комфорт в маслиненозелено сако и сини дънки. В аксесоарите залага на наситено червени кожени ръкавици и розов кариран шал. Белите маратонки Converse само придават завършеност на външния ѝ вид.

Наскоро Кейти Холмс се похвали с певческия талант на дъщеря си. Звездата от Dawson's Creek избра Сури да изпее песен в нейния филм Alone Together.

"Винаги искам най-доброто, затова я помолих", разказва Кейти пред Yahoo Entertainment за решението да наеме дъщеря си да запише кавър на "Blue Moon". Той е част от вдъхновената от пандемията COVID-19 романтична комедия, написана, режисирана и с участието на самата Кейти Холмс.

"Тя е много, много талантлива", допълва звездата от "Батман в началото", отбелязвайки как е позволила на Сури да има пълна свобода с парчето. "Тя каза, че ще го направи и го записа. Аз просто я оставих, без да ѝ се бъркам много."