Загубихме бройката на филмите, сериалите и книгите, посветени на британското кралско семейство. Като започнем от художественият The Crown, минем през документалното риалити Harry & Meghan и стигнем до десетките издания, посветени на отделни негови членове - семейство Уиндзор определено е богат извор за вдъхновение.

Harry & Meghan, режисьорката на филма Ан Гарбъс и твърдението й, че Бъкингамският дворец лъже

Лъже ли Бъкингамският дворец за Хари и Меган

Какво разказва режисьорката на Harry & Meghan

И за печалба, разбира се. За момента обаче не можем да предвидим колко успешна ще е новата телевизионна поредица, посветена на семейството на Елизабет Втора The Real Crown: Inside the House of Windsor ("Истинската корона: да влезем в дома на Уиндзор").

Изпълнителният продуцент Дейвид Гоувър обещава много "бомби", които ще взривят и без това нестабилната репутация на кралското семейство. Останали ли са обаче все още такива се пита широката публика?

Снимка 614004

Източник: GettyImages

Едно от "разкритията" в предстоящия да излезе до края на април сериал е свързано с отношението на Елизабет Втора към внуците й Уилям и Хари. Част от него е разкрито от бившия началник на британската армия генерал сър Майк Джаксън.

Покойната кралица е настояла принцовете да изпълнят дълга си към родината и да се бият срещу талибаните в Афганистан след избухването на войната там през 2001 г. "Тя беше категорична", казва Джаксън.

Снимка 614002

Източник: GettyImages

И тук идва разкритието: според него Елизабет Втора все пак е преценила, че това е прекалено голям риск за бъдещия престолонаследник Уилям, който е оставен да се включва във военни обучения в Англия. Затова пък Хари е изпратен в Афганистан и остава на разположение на британската армия в продължение на десет години.

The Real Crown: Inside the House of Windsor ще се излъчва по ITVX от 20 април, съобщават Hello.