На 13 декември Тейлър Суифт ще навърши 30 години. Няколко месеца преди юбилея, тя даде откровено интервю за списание ELLE, в което говори за уроците, които е получила от живота. Ето и някои от размислите й, базирани на богатия за възрастта й житейски опит.

За годините на върха на славата, Тейлър сe е научила да не се интересува от хорското мнение. Именно затова и е изключила коментарите в социалните мрежи. Тя споделя с нас моменти от живота си, но няма нужда от мнението ни за тях. Смята, че това е здравословно за нея.

След бомбения атентат по време на концерта на Ариана Гранде в Манчестър и стреблата в Лас Вегас, най-големият кошмар на Суифт е да тръгне на турне. И то не толкова заради собствения си живот, а заради този на всички свои фенове. Но този страх не я спира, защото знае, че с него доброто няма да може да победи.

Друга наболяла тема напоследък е сексуалното насилие. В тази дискусия Тейлър застава плътно зад жертвите, защото е убедена, че никой не би си пожелал това да се случи на него.

Суифт и до днес се бори с белезите от детството си, но се опитва да ги приема с увереност. Най-голямата й травма е, че като дете не е била известна, а дори прекалено срамежлива, самотна и доста сдухана.

Когато е малка обаче, певицата никога не е била наказвана от майка си, защото родителката й знае, че тя може да се накаже сама много по-жестоко. Това и я научава да прощава сама на себе си.

Суифт прави и едно трудно признание - че и двамата й родители боледуват от рак. Майка й отново се бори със заболяването след четиригодишна ремисия. Тези трудности карат певицата да осъзнае кои са истински важните неща в живота и истинските проблеми. Затова и спира да тревожи за глупости.

За да бъде животът й по-щастлив, певицата обича да си прави приятни планове за близкото бъдеще. Дори да става дума за кратка ваканция, тя се подготвя дълго и мисли за нея ежедневно, за да не забравя, че в живота винаги предстои нещо приятно.

Да бъдеш мил с всичко по всяко време може да ти докара много неприятности. Въпреки че е отгледана като възпитана и мила дама, животът я научава, че хората се възползват от тази нейна черта. Затова трябва да разчитаме на интуицията си с кого си заслужава да сме добри и с кого - не.

Да падаш, да ставаш и да продължаваш, после пак да падаш - това е абсолютно нормално. Важното е да си взимаш урок от всеки провал. Най-добре е тези проби-грешки да са съсредоточени в 20-те години, когато животът ни е най-активен - търсим, намираме, губим.

Да се научим да обичаме тялото си и да не мразим всеки грам мазнина също е нещо, което Суифт е постигнала. Няма бърз и лесен път към перфектната фигура. А няколко килограма отгоре значат секси извивки и повече енергия. Погрешно е и схващането, че жените нямат право да остаряват. Важното е да го правят с финес.

Ако имаме човек в живота си, които ни натоварва и ни наранява, просто трябва да го зачеркнем. Нямаме място и излишна енергия за драма.

Първото впечатление често е измамно. Важно е човек да е чаровен и привлекателен, но не и качествата му да свърват дотук. Честността, чувствителността, доверието - тях няма как да усетим веднага.