С наближаването на финалния сезон 8 на Game of Thrones правим равносметка на годините, прекарани с хитовото шоу на НВО, както и начина, по който то е променило съдбите на голяма част от актьорите в него.

Емилия Кларк стана една от най-обожаваните актриси в света, Кит Харингтън откри своята половинка на снимачната площадка, а Софи Търнър и Мейзи Уилямс станаха най-добри приятелки.

Точно по този повод се появяват заедно на корицата на списание Rolling Stone. Фотосесията им е заснета от Nicole Nodland и не ни оставя съмнение, че двете актриси са наистина в прекрасни отношения.

"Кошмарно е да се работи с нас", коментира Търнър. "Когато работиш с най-добрата си приятелка, всъщност не свършвате никаква работа. Най-трудното нещо е да останем сериозни. Предполагам, че са съжалили, че са ни направили общи сцени."

21-годишната Уилямс пък признава, че през цялото време малко е завиждала на Софи Търнър за красивите рокли, прически и перфектен грим на героинята й Санса. "Бях на 15, исках да съм момиче, да си имам гадже. Затова когато за първи път ми дадоха да нося сутиен за снимките, си казах: Да! Вече съм жена", споделя по повод превъплъщението си като Аря Старк актрисата.

Двете очакват излизането на новите им "супергеройски" филми - Търнър е в "Черният феникс", а Уилямс - в "Новите мутанти". Финалът на Game of Thrones обаче още е с тях.

Търнър разкрива малко повече за него: "Всяка история намира своя завършек." А Уилямс дори ни дава жокер: "След като прочетох сценария на осми сезон, изгледах първи - има много общи неща."