Селена Гомес никога не е крила проблемите с психичното си здраве, които я мъчат от години. Преди дни тя отново бе максимално откровена с всички. По време на участието си в онлайн предаването на Майли Сайръс в Instagram, Гомес разкри, че й е поставена диагноза биполярно разтройство.

След като е посетила една от най-добрите болници за психично здраве в САЩ и е споделила всичко, пред което е преминала, изводът е бил, че страда точно от това заболяване.

То се характеризира най-вече с рязка промяна в настроенията, като депресия и меланхолия се редуват с еуфория. Според различни изследвания, биполярното разтройство в повечето случаи засяга хора на изкуството или такива с висок коефициент на интелигентност.

Гомес признава, че след като е научила повече за диагнозата си, тя вече не й изглежда толкова страшна, а дори я успокоява, защото най-сетне знае какво точно й има.

Селена Гомес, The Weeknd и как певицата се утешава с песните на бившия си

Селена Гомес се утешава с бившия си

Всеки има нужда тези дни

През годините певицата ни призовава да говорим открито за своето психично здраве, защото така помагаме и на себе си, и на другите. Тя споделяше за своята тревожност, паник атаките и депресията и със сигурност ще продължи да го прави и в бъдеще. Защото за нея знанието е ключът към премахване на страха и срама.