Когато Сър Елтън Джон похвали някой изпълнител или конкретна негова песен, признанието е равносилно на престижна музикална награда, особено за по-младите му колеги.

Елтън Джон, прощалното турне Farewell Yellow Brick Road Tour, хитът му Сrocodile rock и условието, което поставя за бъдещи участия

Кой свой хит ненавижда Елтън Джон

Иникога повече не иска да изпълнява

Наскоро излезе епизод номер 300 от подкаста на английската звезда Rocket Hour по Apple Music и това бе повод да разкаже за своите музикални предпочитания в момента.

Именно покрай онлайн шоуто му той открива нови и млади изпълнители. Казва, че това е прекрасно, те го вдъхновяват и радват. "Боже, те са на 16 или 17, или на 15 години. Как правят това," споделя приятната си изненада Елтън Джон в интервю с музикалния журналист и диджей Зейн Лоу.

"Когато за първи път чух нещо от Lorde, това беше "Royals", просто си помислих, че е различно от всичко, което досега съм слушал," разказва още носителят на най-тежките награди Грами и Оскар.

Той казва още, че това парче направо е "взривило" ума му, защото едновременно е и просто, и трогателно. Усеща същото и когато попада на Били Айлиш.

Били Айлиш, Happier Than Ever и детайли от създаването на сингъла „NDA“

Как Били Айлиш написа последния си сингъл „NDA“

Подготовка за предстоящия албум Happier Than Ever

От FOX28 напомнят за друго негово откровение. Преди време музикантът си признава, че не може да пише текстове за песни. Според него, те биха били "груби". Би сътворил нещо от типа на "Искам да и*****а твоя *** зад бараката за велосипеда", но смята, че за такъв тип текстове няма пазар.