Колкото и тъжно събитие да е погребението на Елизабет II, все пак имаше моменти и детайли, които разведриха обстановката и дори предизвикаха по някоя скромна усмивка - факт, който покойната кралица със сигурност би оценила.

Погребението на кралица Елизабет II и любопитни моменти, свързани с него

Погребението на кралицата - от паяк върху ковчега до песен от сватбата

Куриозни моменти, които Елизабет би оценила достойно

Освен тях, събитието успя да ни изненада и с няколко неочаквани гости.

Наблюдателни зрители забелязаха на церемонията в Уестминстърското абатство Сандра О - актрисата, станала популярна с участието си в сериалите "Анатомията на Грей" и "Убивайки Ийв". От ВВС поясняват защо е там.

51-годишната О е офицер на Ордена на Канада от лятото на тази година - чест, присъдена й заради успехите в артистичната й кариера. От снимките виждаме, че тя носи брошка с канадското знаме на ревера си. Тя е част и от официалната канадска делегация на погребението, водена от премиера на страната Джъстин Трюдо.

Грилс

Източник: GettyImages

Грилс

Приключенецът и телевизионна звезда Беър Грилс също беше сред официалните гости. Там той е в качеството си на председател на Скаутската организация. След смъртта на Елизабет II на 8 септември, Грилс сподели емоционална публикация в официалния си профил в Instagram.