Едва няколко дни ни делят от Великден и всички знаем какво ще се случи тогава. Не говорим за самия църковен празник, а за преяждането, което обикновено върви с него.

Как да имаме козунак на конци и този Великден

Как да имаме козунак на конци и този Великден

Стъпките, които задължително трябва да спазваме

Все пак, човек някак трудно може да устои на козунаците на баба или пък на някое печено агне, защото нека не се лъжем - за много хора то е неразделна част от празничната трапеза. И докато има такива, които съвсем спокойно ще си похапнат от всичко по много, ги има и другите, които ще се опитат да не "прегрешават".

Дали трябва да спазваме диетите си и начина си на хранене и по празниците е въпрос, който винаги стои на дневен ред. Сами Хоссни пък има отговор, който според него е правилен. В профила си в Instagram той публикува снимка, на която се вижда, че някой от последователите му е задал въпроса: "Как да останем фит по празниците, че наближават козунаците?"

И се оказва, че за Сами въпросът въобще не е труден за отговаряне. Според него празниците не са момент, в който трябва да се ограничаваме от храната, а да се социализираме и сближим със семейството си. "През годината има 363 дни, в които не е Великден, тогава можем да си гоним целите."

Като допълва, че не трябва да чакаме момента, в който сме се събрали с цялото семейство, за да казваме, че спазваме диета или някакъв друг специфичен режим на хранене. "Баба ти не ти е направила курабии и козунаци и не те е отгледала с традиции, за да ти слуша глупостите..."

Сами Хоссни, перфектната форма и как я постига

На какво Сами Хоссни дължи перфектната си форма

И наистина ли всеки може да я постигне

Сами Хоссни смята, че може вместо това да се разходим малко повече преди голямата трапеза. Или просто да хапваме в по-умерени количества, но не и да отказваме всичко. Според него, дори да качим някой друг килограм през празниците, не е краят на света и не трябва да се самообвиняваме за това.

Сами завършва поста си с уверението, че самият той мисли да си хапне по празниците, пък после да му мисли. Имайки предвид каква е формата му, не смятаме, че ще му се отрази кой знае колко.