Снежната вълна се усети навсякъде в северното полукълбо, като на места се стигна и до бедствено положение. Не такава е ситуацията около дома на Рийз Уидърспун в Тенеси - тя реши да използва снега по доста интересен начин.

Рийз Уидърспун и Дженифър Гарнър - свързани искрено и завинаги

Какво свързва искрено и завинаги Рийз Уидърспун и Дженифър Гарнър

При това по холивудски

47-годишната актриса от "Професия блондинка" си приготви кафе напитка, като загреба с чаши пресен сняг от вън. Snow Salt Chococinno включва още шоколадов сироп и солен карамел, както и готово студено кафе.

Рийз публикува видео с приготвянето му в профила си в TikTok, което до момента е гледано повече от 5 милиона пъти. И много хора са възмутени от това, че актрисата "рекламира" ядене на сняг.

@reesewitherspoon

Snow days were made for Chococinnos

Let's go - Official Sound Studio

Самата Уидърспун отговори на възмущението, като пусна ново видео. "Много хора казаха, че снегът е мръсен. Така че излязохме и взехме сняг от задния двор, след което го стопихме в микровълновата и е чист. Какво лошо има в това? Не трябва ли да ям сняг", пита тя.

Ето и отговорът според учените. Не е безопасно да се яде от първия паднал сняг или първите няколко натрупани сантиметра. Причината е, че снежинките са поели замърсяванията от въздуха, преди да паднат на земята. В по-късен етап на снеговалежа въздухът вече е чист, както и снегът.

Снимка 644653

Източник: iStock

Професорът по токсикологична екология от университета Орегон Стейси Симонич дава и още няколко съвета пред ВВС. Хапването на сняг е относително безопасно, ако сме извън голямо населено място, а през снега не са минавали хора и животни.