Темата за младостта, остаряването и красотата винаги и особено много е вълнувала редица световноизвестни личности. Но напоследък като че ли всички са се наговорили да коментират само нея. Направиха го и Селена Гомес, и Дженифър Гарнър. Сега към тях се присъединява и Рене Зелуегър.

Рене Зелуегър, Бриджит Джоунс и ще видим ли нов филм за легендарната героиня

Ще видим ли Рене Зелуегър отново като Бриджит Джоунс

Ето какво казва тя

Всички, които са гледали "Дневникът на Бриджит Джоунс", освен за огромните гащи, си спомнят и за безмилостната битка на героинята й (неуверена жена около 30-те) с купищата предизвикателства в любовта, секса и болезненото желание да бъде привлекателна.

Сега Рене е безмилостна и към външния си вид, и по-конкретно - към процеса на стареене. Актрисата смята, че да запазиш спокойствие в процеса на остаряване е... красиво.

"Докато приемаме цялата идея, че обществото е обсебено от младостта, ние я увековечаваме", казва тя пред The Sunday Times' Style. "Кой го определя? Кой предефинира 50-те или 60-те години, без да се налага да казва: "Хей, вижте ме без дрехите ми, аз все още изглеждам почти толкова добре, колкото преди?" Не искам да бъда "почти каквато съм била". Искам да бъда хиляди пъти по-добра! Трябва да променим парадигмата. Наистина не можеш да направиш нищо смислено, когато се тревожиш дали все още изглеждаш като на двайсет. Просто не можеш."

Рене дава и своята рецепта за красота: "прегърнете възрастта си, в противен случай живеете сякаш се извинявате и това изобщо не е красиво."

Зелуегър навлиза още по-дълбоко в темата, като казва, че рекламите за anti-age кремовете и рекламите за всякакви продукти за корекции ни насаждат мнението, че не трябва да изглеждаме на истинската си възраст. "Те всъщност решават вместо нас, че на 53 години вече не си ценен", смята актрисата.

След медийни публикации, че блондинката се е подложила на козметична операция, през август 2016 г. тя написа опровержение в The Huffington Post.

"Не че това засяга някого, но не съм взимала решение да променям лицето си и не съм си правила операция на очите."

По-късно, през 2019 г., звездата отново говори за очевидно различния си външен вид и въпреки че не споменава слуховете от преди три години, изтъква за едно "международно унижение", което ѝ помогнало да подреди приоритетите ѝ правилно. 

Рене Зелуегър, The Thing About Pam и как актрисата влезе в образа на героинята Пам Хуп

Рене Зелуегър не прилича на себе си

Така се влиза в образ

"Това ме натъжава. Не гледам на красотата по този начин. И не мисля за себе си по този начин. Харесвам моята странност, моята нестандартна комбинация от неща. Това ми позволява да правя това, което правя. Не искам да бъда някоя друга", категорична е Рене Зелеуегър.