Докато всички се чудят дали принц Хари и Меган Маркъл ще присъстват на коронацията на крал Чарлз на 6 май, херцозите на Съсекс имат по-важна работа. И тя е свързана с фондацията им Archewell.

Принц Хари, Меган Маркъл и условията им да присъстват на коронацията на крал Чарлз

Условията, които Хари постави на баща си

За да присъстват с Меган на церемонията

И има защо да й обръщат толкова внимание - Archewell постигна своеобразен рекорд в първата година от функционирането си. Според данни, публикувани на сайта й, тя е спечелила 13 005 600 долара и е изразходвала 3 987 070.

За сравнение същите данни за фондацията на семейство Обама са съответно са 5.5 милиона долара и 1.9 милиона долара. А за фондация "Клинтън" - 10 милиона и 2.9 милиона долара, съобщават Hello.

Снимка 611664

Източник: GettyImages

Фондацията на Хари и Меган е дала грантове на над 40 организации, като основния й фокус неравенство, свързано с ваксините и здравеопазването, бежанците и онлайн безопасността.

Archewell е похарчила 520 826 долара за програми и кампании, свързани с приоритетните й области. Фондацията работи по стандартния модел 80/20, при който 80 % от средствата са за програмите, които финансира, а 20 % са административните разходи.