Когато човек разполага с пари си купува какви ли не неща. Скъпи коли, яхти, самолети сигурно и подводници. Ръсел Кроу обаче е от хората, които харчат парите си за по-различни неща.

Ръсел Кроу и изкуството на развода

Ръсел Кроу и изкуството на развода

Актьорът продава череп от динозавър, закупен от ди Каприо

В интервю за сателитното радио SiriusXM актьорът сподели, че преди време си е купил череп на динозавър за 35 000 долара. Продавачът не е бил никак случаен, а самият Леонардо ди Каприо.

Кроу споделя, че когато е направил покупката не е бил сигурен в акуратността ѝ, но се е оказало, че стойността на черепа се повишила двойно.

Покупката е станала през 2008 г. и била съвсем случайна, докато двамата актьори са били в къщата на ди Каприо и са се забавлявали. Алкохолът също е бил замесен в решението на Ръсел Кроу да купи черепа, но основният му мотив е бил, че най-големият му син се е интересувал от динозаврите и е искал да го изненада.

Мозазавър

Източник: iStock

Мозазавър

Причината Леонардо ди Каприо да разполага с такава находка не е ясна, но е искал да я продаде, защото е бил набелязал друга подобна, която му харесва повече.

Според информация на CNN, въпросният череп е бил на динозавър от вида на мозазаврите, големи гущероподобни хищници, обитаващи океаните.

"Лед върху огън", HBO, Леонардо ди Каприо и какво ще видим в документалния филм

"Лед върху огън" и как да спрем климатичните промени

Документалният филм на Леонардо ди Каприо има за цел да промени начина ни на мислене

Според Maxim, Ръсел Кроу и Леонардо ди Каприо не са единствените актьори, които притежават останки от динозаври. През 2007 г. Никълъс Кейдж е похарчил 276 000 долара, за да се сдобие с череп от Тиранозавър.