Новините около възстановяването на принцеса Шарлийн продължават да са обнадеждаващи. Преди броени дни принц Алберт направи изявление пред местния вестник на Монако - Matin, чрез което съобщи, че "Шарлийн се чувства много добре" и че се надява съвсем скоро съпругата му да се завърне в княжеството.

Принцеса Шарлийн, кралският двор на Монако и нова информация за здравословното й състояние

Какво се случва с принцеса Шарлийн

Отново липсваща от официален празник на Монако

Припомняме, че от края на изминалото лято принцеса Шарлийн се лекува извън Монако, тъй като страда от дълбоко изтощение, "както емоционално, така и физическо".

Изявлението на на принца идва закономерно след последните новини от двореца, които описват възстановяването на Шарлийн като "продължително, но удовлетворяващо". Все пак се уточнява, че престоят ѝ в клиника ще отнеме още няколко седмици.

Снимка 564481

Източник: GettyImages

Принцеса Шарлийн, която отпразнува 44-ия си рожден ден през януари, посети през месец май, 2021 г. родната си Южна Африка. Плановете бяха да остане там около десет дни, но усложнения от предишна УНГ процедура я задържаха за цели шест месеца. Претърпя и поредица от болезнени коригиращи операции, и всичко това забави завръщането й в Монако.

Все пак, тя успя да се прибере при съпруга си и двете им деца - близнаците Жак и Габриела, през ноември, но скоро след това се оказа, че има нужда от допълнителна медицинска помощ.

Засега се пази в тайна настоящото местоположение на принцеса Шарлийн. Според някои слухове, тя се намира в клиника в Швейцария.

Принцеса Шарлийн, принц Алберт и къде ще живее кралската двойка

Ще се върне ли принцеса Шарлийн в двореца

Лично решение

Алберт описва решението на Шарлийн като изцяло личен избор, уточняват от People. И добавя, че той и децата поддържат постоянна връзка с нея чрез телефонни и видео разговори. Дори се спекулира, че са я посещавали нееднократно на мястото, в което се намира.