Разводът на принцеса Даяна и принц Чарлз се превърна в най-шумния в британския кралски двор, а сложните взаимоотношения, в които се забъркаха още много имена, се коментират и до днес.

Думите на майката на Уилям и Хари приживе ни помагат да подредим картинката на тогавашната ситуация и да добием по-ясна представа какво всъщност се е случило и защо.

Аферата на принц Чарлз и Камила Паркър стана публично достояние месеци преди фаталната катастрофа, в която принцеса Даяна изгуби живота си. Въпреки че беше наясно, че съпругът й й изневерява, Лейди Ди не искаше да се разведе. Дори напротив - предпочиташе да остане омъжена и да играе ролята на любящата съпруга.

Снимка 308842

Източник: tlc

Тя бе наясно, че по този начин принц Чарлз ще изглежда лошият и всички ще го обвиняват как е могъл да причини подобно страдание на своята страхотна съпруга. Но скандалът с любовния триъгълник се разраства, а и името на Даяна започва да се свързва с това на други мъже, пише Reader's Digest.

Тогава идва и моментът, в който се намесва кралица Елизабет Втора. Тя буквално заповядва на сина си и съпругата му да се разведат, за да утихнат поне малко скандалите. Принцеса Даяна също склонява на развода, защото вижда, че е оставена без полезен ход.

Меган Маркъл, принцеса Даяна и от какво се страхува принц Хари

Греховете на Хари към Меган

И какво общо има принцеса Даяна

А и вероятно онези 22.5 милиона паунда, които получава след края на съдебното дело, са цената, която кралското семейство плаща, за да се сложи край на този брак. Лейди Ди обаче плаща много по-скъпо за всичко това - с живота си.