Не знаем много за личния живот и хобитата на повечето членове на кралски семейства. Още по-малко пък, ако става дума за монархии в арабския свят. Престолонаследникът на Дубай обаче прави изключение.

Шейх Мохамед, разводът с принцеса Хайа и какво трябва да плати емирът на Дубай на бившата си съпруга

Изневеряваш на шейха и получаваш 734 милиона при развода

История като от 1001 нощ

Принц Хамдан е син на шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум и наследник на фамилията Ал Мактум, която управлява Дубай още от XIX век. След драматичната смърт на по-големия си брат Рашид от сърдечен удар през 2015 г. Хамдан става престолонаследник.

Завършил икономика в Лондон, той е модерен човек с близо 16 милиона последователи в Instagram. Именно там той споделя влеченията си по различни спортове като езда и колоездене.

В последната си публикация принц Хамдан показва как е покорил Халф Дом, един от върховете в националния парк Йосемити в САЩ. Той показва трасето от 34 км, които е изминал до върха, както и впечатляващи природни гледки от приключението си.

Хамдан се жени за Шейха Шайха бинт Саид бин Тани Ал Мактум през 2019 г. Двамата имат близнаци - Рашид и Шайха, родени две години по-късно, както и син Мохамед, роден тази година. Хамдан често показва и снимки на децата си в Instagram.