Дори 23 години след смъртта на принцеса Даяна, не спираме да чуваме нейните думи, най-често преразкази от един или друг човек, имал възможността за пряк контакт с нея приживе.

Вече загубихме бройката на всички документални филми, посветени на Лейди Ди, нейният живот и брака й с принц Чарлз. А тези дни се очаква да излезе поредният - Diana: The Truth Behind the Interview.

Едно от най-запомнящите се интервюта на Спенсър е това с журналиста Мартин Башир за предаването "Panorama". Три месеца по-рано пък, Даяна се среща и с Макс Хастинг от Daily Telegraph. Разговорът им обаче така и не става публично достояние, за да не предизвика поредния кралски скандал. Поне до днес.

По време на интервюто Спенсър не успява, а и не се опитва да скрие, колко е наранена от поведението на своя съпруг. На въпроса дали все пак е имало време, в които двамата са били щастливи, тя отговаря категорично, че не е имало, защото бракът им е истински ад още от първия ден.

Даяна е на категоричната позиция, че Чарлз не е достоен за короната и трябва да я отстъпи на своя син Уилям. Но и е сигурна, че съпругът й няма да го направи, предава Daily Mail.

Принцеса Даяна, брат й Чарлз Спенсър и травмата им от детството

Травмата на Даяна от детството

Какво е преживяла

Хастинг повдига темата и за всички конспиративни теории, свързани с намеренията на кралския двор да я отстранят. И се оказва, че Лейди Ди е доста уязвима и вярва на всичко, което чуе. Всичко това кара журналиста да се чувства длъжен да скрие колко грозни неща се случват в на пръв поглед бляскавия живот в Бъкингам.