В последните седмици драмите около кралското семейство не стихват. Една от най-сериозните беше свързана със смъртта на Томас Кингстън - съпруг на втората братовчедка на крал Чарлз лейди Габриела Уиндзор.

Ясна е причината за смъртта на Томас Кингстън - съпругът на лейди Габриела Уиндзор

Ясна е причината за смъртта на съпруга на лейди Габриела

Трагедиите се случват и в кралските семейства

Опелото на Кингстън се състоя в Кралския параклис на Сейнт Джеймс Палъс в Лондон на 11 март. Освен лейди Габриела и родителите й - принц и принцеса Майкъл от Кент, карлското семейство беше представено от принц Уилям.

Камила, която в момента замества съпруга си крал Чарлз на различни официални събития, не присъстваше заради друг ангажимент. Кейт Мидълтън също отсъстваше от тъжното събитие. Въпреки това параклисът събра около 140 опечалени.

Томас и лейди Габриела на сватбата си

Източник: GettyImages

Томас и лейди Габриела на сватбата си

Томас Кингстън почина на 25 февруари на 45-годишна възраст в дома на родителите си. Открит е с тежка огнестрелна рана на главата, а край него има и оръжие. Полицията определи смъртта му като неподозрителна. Последната му публична проява е на 14 февруари, когато със съпругата си отбелязаха Деня на влюбените на събитие, посветено на Шекспир, припомнят Hello.