На 27 февруари Бъкингамският дворец сподели новината за трагичната смърт на Томас Кингстън - съпруг на лейди Габриела Уиндзор, като нарече случилото се "огромен шок за цялото семейство".

Лейди Габриела Уиндзор, погребението на крал Константинос и защо тя заместваше принц Уилям на него

Жената, която замести принц Уилям в Атина

Коя е лейди Габриела Уиндзор

42-годишната Габриела е единствено дете на принц Майкъл от Кент, който пък е първи братовчед на покойната Елизабет Втора. Тя се омъжи за Томас Кингстън през 2019 г., като тази година двамата щяха да отбележат петата годишнина от брака си.

45-годишния Томас е бил открит безжизнен в дома на родителите си Глостършир на 25 февруари. Смъртта му се смята за неподозрително, но въпреки това ще бъде започнато разследване към съда в Глостършир.

Лейди Габриела и Томас на сватбата си

Източник: GettyImages

Лейди Габриела и Томас на сватбата си

Освен кралското семейство и лейди Габриела, шокирани са и всички приятели на двойката. По думи на някои от тях двойката е била "щастливо женена, макар и без деца", пишат Express. Двамат последно са видени на публично събитие на Свети Валентин.

Двойката с Чарлз и Камила

Източник: GettyImages

Двойката с Чарлз и Камила

Лейди Габриела и Томас Кингстън са присъствали на събитието, посветено на Шекспир, където присъстваше и кралицата-консорт Камила. Двойката беше усмихната и дори беше координирала дрехите си по цветове.