Принцът и принцесата на Уелс са на американска земя. Последното им посещение там е през 2014 г., а настоящото беше очаквано с вълнение както в САЩ, така и в родината им. Редица неща обаче помрачиха дългоочакваната им визита.

Нгози Фулани, Сюзън Хюси, приемът в Бъкингамския дворец и бруталната проява на расизъм там

Расистки скандал в Бъкингамския дворец

Какво се случи с Нгози Фулани

На първия ден от пристигането на принц Уилям и Кейт Мидълтън в Бостън - 30 ноември, Бъкингамският дворец беше разтърсен от скандал, свързан с расистки нападки от страна на лейди Хюси - кръстница на Уилям, към чернокожа представителка на благотворителна организация.

По същото време принцът и принцесата, облечени в почти еднакви тъмни костюми, които трябваше да символизират равенство и обединение, бяха посрещнати в Бостън, а Уилям благодари на всички американци, които са почели подобаващо покойната му баба кралица Елизабет Втора. Вечерта двамата с Кейт присъстваха на баскетболен мач на Boston Celtic.

Снимка 597697

Източник: GettyImages

В четвъртък през деня, 1 декември, двамата обикаляха различни организации в Бостън. Заедно с кмета Мишел Ву те посетиха източното крайбрежие и обсъдиха променящата се брегова линия на града в резултат на покачващото се ниво на океаните заради глобалното затопляне.

Снимка 597694

Източник: GettyImages

По същото време Netflix пусна първи трейлър на дългоочакваното риалити на принц Хари и Меган Маркъл, озаглавено красноречиво Harry & Meghan. Братът и снахата на Уилям живеят в САЩ, но не се очаква двете семейства да се видят по време на престоя на принца и принцесата на Уелс там.

Harry & Meghan, принц Хари, Меган Маркъл и първи тийзър на документалната им поредица за Netflix

Хари и Меган срещу Уилям и Кейт

Докато Кейт и Уилям са в САЩ, Хари и Меган пускат тийзър на риалитито си

Снимка 597698

Източник: GettyImages

Без да коментират по никакъв начин продукцията на Netflix Уилям и Кейт продължиха обиколката на Бостън, като посетиха неправителствената организация Roca, която се занимава с помощ за младежи в риск в квартал Челси.

Снимка 597695

Източник: GettyImages

Днес е големият ден за двамата - вечерта е церемонията по връчването на наградите Earthshot, основани от принц Уилям, които отличават хора и организации, които се борят за устойчиво развитие. Да се надяваме, че няма да избухват повече "бомби", свързани с кралското семейство, които да помрачат американското приключение на Уилям и Кейт.