След времето, прекарано в Белиз, принц Уилям и Кейт Мидълтън пристигнаха преди ден в Ямайка - следващата спирка от официалната им обиколка по случай платинения юбилей на кралица Елизабет Втора.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън, Карибския регион, Advocates Network и протестите в Белиз и Ямайка

Защо Карибите не искат Уилям и Кейт

Неочакваните проблемите на кралските особи

Разбира се, кралската двойка бе посрещната церемониално от местни високопоставени лица с всички необходими почести. Кейт отново успя да впечатли не само изискан стил и елегантност - заради факта, че избирайки жълта рокля, отдава почит на цветовете на флага на страната-домакин.

Снимка 567845

Източник: GettyImages

Докато кралските особи кацаха на международното летище със своя частен самолет, в столицата на Ямайка - Кингстън, вече бяха започнали протестите, призоваващи за репарации заради робството от британската монархия.

Посещението им в Ямайка идва на фона на съобщенията, че карибската страна прави необходимите стъпки, за отстраняването на кралица Елизабет като държавен глава. Според източници, Уилям и Кейт са наясно със ситуацията и протестите. Очаква се и по-късно Уилям да официално изявление по въпроса.

По време на двудневния си престой в Ямайка, сред плановете на херцогът и херцогинята на Кеймбридж бе посещението на дома на легендарния музикант Боб Марли. За целта те прескочиха до Тренч Таун - родното място на реге музиката, който е и дом на два от най-добрите отбори на футболните клубове от Висшата лига на Ямайка - Arnett Gardens и Boys' Town.

В музея, посветен на Боб Марли, Уилям и Кейт се насладиха на музика на живо и имах възможност да свирят на барабани. По време на обиколката, те научиха за въздействието, което реге музиката оказва по света.

Кейт Мидълтън, Centre for Early Childhood и самостоятелното посещение на херцогинята в Дания

Когато Кейт Мидълтън реши да действа соло

Херцогинята е на самостоятелна визита в Дания

От своя страна, Кейт и тук, подобно на Белиз, ще се опита използва образователните методите на своята фондация Centre for Early Childhood в полза на местните деца и тяхното образование, пише The Independent.