Освен всичко останало, в интервюто за Опра Уинфри Меган Маркъл засегна и темата за отношенията си с Кейт Мидълтън, като даде своята гледна точка за един конфликт между двете, интерпретиран в медиите.

Кейт Мидълтън, Меган Маркъл и ще наруши ли херцогинята на Кеймбридж кралския протокол

Кейт отвръща на удара на Меган

Напук на протокола

Съпругата на принц Хари е категорична, че Кейт е разплакала нея, а не обратното, както се твърдеше. Намесването на херцогинята на Кеймбридж в разговора, пълен с разкрития, бе поредният удар по кралското семейство, който двамата с Уилям приеха тежко.

Засега двойката се придържа към протокола и не е влязла в обяснителен режим след думите на Маркъл. Но един от роднините на Мидълтън не пропусна възможността да се изкаже по темата и да я защити.

Снимка 508773

Източник: GettyImages

Гари Голдсмит е брат на Каръл Мидълтън, майката на херцогинята на Кеймбридж. Пред изданието Mail on Sunday той заяви, че познава Кейт от раждането и в нея няма и капчица злоба. "Това просто не е част от нейната природа", казва с категоричност.

Според Голдсмит, Мидълтън е дори по-мила, отколкото изглежда. А ако някой е гневен и може да си е изпуснал нервите във въпросната ситуация, това по-скоро е Меган. Защото Кейт винаги се стреми към мир и разбирателство.

"Бих се борил за честта й до деня, в който умра. Тя е най-възхитителният човек, когото съм срещал", завършва чичото на херцогинята на Кеймбридж.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън и реакцията след думите на Меган Маркъл

Думите, които Уилям не може да прости

Няма връщане назад

Разбира се, той не е бил на мястото на събитието, за което има няколко различни версии, които се разпространяват. Но изказването му е ясен знак, че думите на Маркъл да ударили Мидълтън там, където най я е заболяло - по безупречната репутация.