Крал Чарлз бавно, но целенасочено се завръща към работните си ангажименти, въпреки че продължава да се подлага на терапия, свързана с раковата му диагноза. По всичко личи обаче, че той е позитивно настроен и дори готов за пътувания в чужбина.

Крал Чарлз и принц Уилям пак ядосаха принц Хари - коя е новата титла на принца на Уелс

Крал Чарлз и принц Уилям пак ядосаха принц Хари - коя е новата титла на принца на Уелс

Бъдещият крал получи това, което брат му не успя

В началото на юни Чарлз ще се включи в поредица от отбелязвания на годишнината от Деня на десанта в Нормандия през 1944 г. - военна операция, която води до победата над нацизма и слагането на край на Втората световна война.

Кралят ще бъде подкрепен от съпругата си Камила, както и престолонаследникът принц Уилям и сестра си принцеса Ан. Всички те ще са част от по-голяма група британска делегация, която ще пристигне във Франция.

Снимка 665001

Източник: GettyImages

В нея се включват и 23 ветерани Денят Д, както е известно още събитието, взели участие във военната операция. Броят на ветераните от тази важна дата в историята намалява, отбелязват ВВС, и припомнят, че преди пет години 255 британски ветерани са се включили в отбелязването на годишнината в Нормандия.

Честванията започват на 5 юни в Портсмут, Англия - градът, от който преди 80 години започва операцията. Там ще пристигнат кралят, кралицата и принц Уилям. На същия ден в Нормандия принцеса Ан ще открие статуя в памет на канадските войници, включили се в операцията.

На 6 юни Чарлз и Камила ще посетят британския мемориал във Вер-сюр-Мер с имената на над 20 хил. войници под британско командване, загинали в Нормандия. Принц Уилям пък ще присъства на международна церемония в Сен Лоран сюр Мер заедно с 25 други държавни глави.