Работните задължения на принц Уилям не свършват дори и в моментите, когато той вероятно предпочита да остане сам със себе си. Като на 1 юли, когато щеше да бъде 61-ият рожден ден на майка му принцеса Даяна.

The Diana Award, 61-ият рожден ден на принцеса Даяна и как го отбеляза принц Уилям

Тъжна годишнина за принц Уилям

Днес майка му щеше да навърши 61 години

Часове след това той се срещна с Джасинда Ардърн.

Новозеландската министър-председателка посети Уилям в двореца Кенсигтън в събота, 2 юли. От снимката от аудиенцията разбираме, че срещата не е била от държавно естество - 40-годишният принц е облечен в спортно-елегантен тъмносин костюм, а 41-годишната Ардърн - в свежа флорална рокля.

Премиерката е подарила на принц Уилям фланелка на женският национален отбор по ръгби по повод световното първенство на спорта, което ще се състои през октомври в Нова Зеландия. Донесла му е още ръгби топка, както и любимата й детска книжка Tulip and Doug: A Spud-Tacular Friendship Story, която трябва да е подарък за децата му Джордж, Шарлот и Луис.

От Harper's Bazaar ни напомнят, че това е първата среща на Джасинда Ардърн и принц Уилям след посещението му в Нова Зеландия през април 2019 г. Повод за него беше трагичен - стрелбата в две джамии в Крайстчърч, при които загинаха 51 човека, а други 40 бяха ранени.