Миналата година беше първото посещение на Уилям и Кейт в САЩ от 2014 г. насам. Поводът беше церемонията по раздаването на наградите на принца Earthshot Prize, а всички погледи бяха приковани върху съпругата му в прилепнала зелена рокля в тон с екологичната насоченост на събитието.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън, Earthshot Prize и колието на лейди Даяна, с което е принцесата на Уелс

Когато всички погледи са привлечени от Кейт Мидълтън

Принцесата на Уелс с напомняне за принцеса Даяна

Тази година Earthshot Prize ще се раздават в Сингапур след малко повече от седмица. Кейт Мидълтън обаче няма да пътува със съпруга си за разочарование на всичките й почитатели в Азия - тя остава в родината си, защото 10-годишният принц Джордж има изпити по същото време.

Принцът на Уелс обаче ще остане в Сингапур повече време - той пристига там на 5 ноември, а същинската церемония по отличаването на петте най-добри екологични проекта ще се състои на 7 ноември. Всеки от победителите ще получи по 1 милион британски паунда финансиране.

Принц Уилям ще се включи и в редица други дейности по време на престоя си като срещата за обсъждане на незаконната търговия с диви животни United for Wildlife. Както и в срещи между бизнеси и инвеститори с финалистите на Earthshot Prize.

Снимка 598164

Източник: GettyImages

Най-атрактивно обаче ще е традиционното състезание с лодки-дракони - характерен спорт за тази част на Азия. Последното със сигурност е нещо, в което принцесата на Уелс би блеснала, ако присъстваше.