Около края на месеца принц Хари и Меган Маркъл ще станат родители за първи път. Техният наследник е седми подред за престола, но ще се роди и с едно друго предимство - американско гражданство. Предимство за едни, неудобство - за други.

Единствените сигурни неща в този живот са смъртта и данъците. И това важи дори за членовете на кралския двор. Оказва се, че и счетоводителите на двореца, а и данъкоплатците във Великобритания се вълнуват от раждането на наследника на Хари и Меган и заради една малко странна причина - колко ще трябва да плати короната на американската данъчна система.

Снимка 417757

Източник: GettyImages

Като граждани на САЩ, Меган и бебето й са длъжни да плащат данъци на държавата. Данъчното облагане в Америка е такова, че всеки е длъжник, щом има гражданство, дори и да не живее там от години. Или пък никога да не е живял там, но да е наследник на американка, какъвто ще е случаят с новороденото, което цял свят очаква с нетърпение.

Това е първият подобен случай в британския кралски двор и - очаквано, води до лека суматоха какво ще се случи и по колко ще трябва да плащат всяка година.

Американските власти имат право да инспектират и отчитат богатството както на Меган, така и на детето й, и да го облагат с обичайните за всички граждани такси, обяснява CNN.

Снимка 408828

Източник: GettyImages

Въпросът е доста деликатен, защото в годишната си данъчна декларация херцогинята на Съсекс трябва да декларира всички големи суми, както и всички движими и недвижими имущества, които притежава. И само като се замислим за скъпите й бижута и новия им дом с принц Хари, май сметките ще излязат доста солени...

Единствената възможност пред Меган, за да се освободи от данъчната тежест, е да се откаже от американското си гражданство и да приеме само британското. Но наследникът й ще няма как да направи същото преди навършване на пълнолетие.

Меган Маркъл, предстоящото раждане, Frogmore Cottage и планът и херцогинята

Тайният план на Меган Маркъл

И дали ще успее да го осъществи

Затова кралицата и останалите трябва много да внимават какво подаряват на детето, за да не трябва след това да се бърка надълбоко в хазната на кралския двор. Според запознати обаче, новото кралско бебе автоматично ще наследи акции, които няма как да останат необлагаеми за години наред