Докато Великобритания е в политическа криза, а кралското семейство е гледано под лупа по повод редица "изключения", направени за него и кралицата от законите на страната, Принц Хари има други сериозни ангажименти.

Меган Маркъл, принц Хари и участието им в асамблеята на ООН в Ню Йорк

Хари и Меган - с официална мисия

Поводът е Международният ден на Нелсън Мандела

Той и съпругата му пристигнаха в Ню Йорк, където участваха в асамблеята на ООН.

Вчера, 18 юли, двамата влязоха в централата на организацията, където Хари изнесе реч по случай Международния ден на Нелсън Мандела. В нея той изтъкна, че човечеството минава през "болезнена година в болезнено десетилетие".

Снимка 581374

Източник: GettyImages

Пандемията, климатичните промени, войната в Украйна, отнемането на правото на аборт в САЩ са само част от събитията, които принцът нарече "глобален удар срещу демокрацията и свободата - каузите, за които Мандела се бореше".

Речта на 37-годишният принц обаче не беше изцяло мрачна. Той говори много и за любовта си към Африка. "Това е място, където намирам спокойствие и успокоение отново и отново. Тук се почувствах най-близко до майка си и потърсих утеха, когато тя почина. И където разбрах, че съм намерил сродната си душа в лицето на съпругата си."

Снимка 581372

Източник: GettyImages

По този повод от People ни припомнят, че третата среща на Хари и Меган Маркъл е била в Ботсвана, след като два пъти са се виждали в Лондон. Двамата са къмпингували под звездите в продължение на пет дни - времето, през което принцът е осъзнал, че това е жената, с която ще продължи живота си.