В края на месеца принц Хари и Меган Маркъл заминават на първото си по-дълго пътуване след като станаха родители. Дестинацията е ясна отдавна - Африка, а заедно с тях ще бъде и малкият Арчи, който се роди на шести май.

Херцогът и херцогинята на Съсекс ще пристигнат в Кейптаун, столицата на Южна Африка, на 23 септември. Именно там ще се установят Меган и Арчи, като с тях ще бъдат вероятно и две детегледачки.

Повечето планирани събития ще бъдат удостоени само с присъствието на принц Хари, но и съпругатa му ще има своите звездни мигове на континента под формата на няколко соло ангажимента в Кейптаун и Йоханесбург.

Програмата включва обиколка на четири държави в рамките на 10 дни, като общият брой на ангажиментите е 35. Тя е подготвяна и обсъждана в продължение на месеци и финалният резултат е, че ще бъде "образователна и вдъхновяваща", става ясно от публикацията в официалния профил на семейството в социалните мрежи.

Освен че ще станат лице на настоящите отношения между Великобритания и Африка, Хари и Меган ще продължат делото на принцеса Даяна в Ангола с акцент върху премахването на минираните зони в размирните райони.

Снимка 433423

Източник: GettyImages

Равенство между общностите, правата на жените, защита на момичетата, психичното здраве, превенцията на ХИВ/СПИН и опазването на околната среда са най-важните теми, по които двамата се стремят към промяна.

При повечето си ангажименти херцогът и херцогинята ще са в ролята на президент и вицепрезидент на Commonwealth Trust, основан от кралица Елизабет Втора, затова и ще се срещнат с редица млади лидери и предприемачи от африканските страни, които работят за промяна, пише Harper's Bazaar.

Двамата ще нагледат и дейността на организацията The Lunchbox Fund, която основаха по повод раждането на сина си Арчи и с помощта на публични дарения осигуряват ежедневен обяд в училища в Африка за десетки хиляди деца.

Меган Маркъл, Серина Уилямс, US Open и поредното пътуване на херцогинята

С кого се прегръща Меган Маркъл на US Open

Херцогинята пак ни изненада

Принц Хари ще пътува сам до Ботсвана и Малави, а Меган ще има своите соло ангажименти в Кейптаун и Йоханесбург, свързани с организации, подкрепящи жени.