Вчера, 6 май, принц Хари и Меган Маркъл станаха родители за първи път. Дългоочакваният син на херцога и херцогинята на Съсекс се появи няколко дни по-късно от предполаганото, защото и самата бивша актриса издаде, че раждането трябва да е в края на април.

Но няколко дни повече или по-малко в напрежение вече са без значение. Сега ни интересуват много по-важни въпроси, като този как щастливите родители са кръстили първия си наследник. Букмейкърите залагат на Джеймс или Александър.

Категоричен отговор на този въпрос ще получим вероятно утре, когато ще видим и новородения кралски наследник за първи път. Тогава очакваме да разберем и дали бебето, което е седми на опашката за трона, ще получи титлата принц чрез специално издаден от кралицата указ.

Още при обявяването на щастливата вест от принц Хари разбрахме, че е присъствал на раждането. Той не успя да скрие вълнението и възхищението си от своята силна Меган, която го дари със син. Майката на Маркъл също е неотлъчно до нея от вече повече от седмица.

Развълнуваният принц Хари обяви голямата новина

Източник: GettyImages

Развълнуваният принц Хари обяви голямата новина

Бащата на херцогинята, Томас Маркъл, коментира новината, че е станал дядо, от хиляди километри разстояние. Той заяви, че се гордее с факта, че внука му се роди като част от британското кралско семейство и ще служи на короната. В допълнение Маркъл благослови новороденото, дъщеря си и принц Хари, пише People.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън също не пропуснаха да отправят своите поздравления по случай раждането на новото кралско бебе и заявиха, че нямат търпение да се срещнат с него. А тази среща вероятно ще се състои днес.

Появиха се и критични коментари защо поздравлението в Instagram се е появило няколко часа след обявяването на новината, но ние не бихме го определили като пореден знак за напрежение между двете семейства.

Още много кралски особи поздравиха пресните родители за появата на бял свят на техния син. Мили думи дойдоха и от още много места, сред които и политици като премиерът на Великобритания - Тереза Мей.

Меган Маркъл роди

Меган Маркъл роди

Какво знаем за кралския наследник

Мишел Обама също поздрави херцогът и херцогинята и от името на своя съпруг Барак и заяви, че двамата са много развълнувани и нямат търпение да видят бебето. В поздравленията се включиха и колеги на Меган от сериала "Костюмари".

Снимка 421904

Източник: GettyImages

Докато в интернет пространството валят поздрави за раждането на новия кралски наследник, събитието се превърна в истински празник във Великобритания и не само. Десетки се събраха пред замъка Уиндзор, за да поздравят щастливите родители и да отпразнуват дълго чаканата вест.

Снимка 421905

Източник: GettyImages

Емблемата на английската столица London Eye изгря в бяло, червено и синьо снощи в чест на раждането на бебето на Хари и Меган.

Снимка 421896

Източник: GettyImages

Върху екран на високата BT Tower в Торонто, Канада бе изписано поздравление към херцога и херцогинята на Съсекс.