Преди дни принц Хари публикува официално изявление в подкрепа на своята съпруга. Заради негативната кампания на британски таблоиди срещу Меган Маркъл, херцогът заяви на висок глас несъгласието си със случващото се и разкри, че ще заведат съдебно дело.

Включвайки емоционалния момент за историята с принцеса Даяна, която днес се повтаря с Меган, Хари си спечели голяма подкрепа - както от своите фенове, така и от редица известни личности. Сред тях се откроиха тв водещата Елън ДеДженеръс и моделът и поло играч Начо Фигерас.

И двамата са приятели на кралската двойка и не пропуснаха да изразят публично своята подкрепа. Фигерас бе гост в предаването на Елън и двамата коментираха случващото се около Хари и Меган.

Начо, който е приятел на херцога на Съсекс от 13 години и всъщност го е запознал с Елън, е проследил неговия път до днес и много добре знае през какво е минал.

Той дори си позволи да нарече Хари и Меган герои заради мащабната благотворителна дейност, която развиват. И недоумява как някои хора нямат очи за това, което двамата вършат.

Хари, Меган, Начо и съпругата му

Източник: GettyImages

Хари, Меган, Начо и съпругата му

"Трябва да се държим с тях като с герои. Тези двамата използват времето си по най-добрия начин, за да направят света едно по-добро място. Те се борят за всички нас. Вместо да ги хвалим и да ги обичаме, ние ги атакуваме. А това е жалко", смята Фигерас.

Принц Хари, Меган Маркъл, съдебната битка с медиите и защо херцогът е притеснен за съпругата си

Защо Хари се притеснява за живота на Меган

Ще последва ли херцогинята съдбата на Даяна

Това не е първият път, в който Начо и Елън се обединяват в подкрепа на Хари и Меган. През лятото двамата се застъпиха за тях покрай критиките, че прекалено често използват частния си самолет, с който замърсяват околната среда, пише Harper's Bazaar.