Договорът, който принц Хари и Меган Маркъл сключиха с Netflix и от който все още не знаем какво ще излезе, бе първата им голяма стъпка към независимостта след Мегзит. Но радостта им бързо бе помрачена заради друга продукция на стрийминг платформата.

Принц Уилям, The Crown и защо сериалът ядоса сина на принц Чарлз и принцеса Даяна

Сериалът, който разгневи принц Уилям

Пореден удар за херцога

Сериалът The Crown и неговият осми епизод, който започна да се излъчва наскоро, постави херцогът и херцогинята на Съсекс в доста неизгодна позиция. В него изобилства от разкрития и погрешно интерпретирани според кралския двор факти за живота най-вече на принц Чарлз и принцеса Даяна, но и за останалите членове на кралското семейство от преди 20-30 години.

Наскоро стана ясно, че принц Уилям е останал дълбоко разочарован и не по-малко ядосан от начина, по който са представени неговите родители в продукцията. А коментар от страна на по-малкия му брат надали и ще има...

Снимка 483024

Източник: GettyImages

Договорът на Хари и Меган с Netflix не им позволява да коментират сериала за кралския двор, още по-малко да изразяват недоволство от неговия сценарий. Така излиза, че стрийминг платформата си е купила не само техните образи и популярност, но и тяхното мълчание, предава Daily Beast.

Принц Уилям, принцеса Даяна и как херцогът на Кеймбридж ще защити честта на майка си

Истината за Даяна, която Уилям иска да разбере

Когато един принц брани честта на майка си

Очаквано, тази ситуация никак не се харесва на кралица Елизабет Втора. На нея никак не й допада и идеята животът в кралския двор да се пресъздава с комерсиални цели, но очевидно и Хари, и Меган ще го направят - по един или друг начин. А договорът им с Netflix се интерпретира като поредното предателство към кралския двор.