Преместването на принц Хари и Меган Маркъл в САЩ тотално промени начина им на живот. И тази промяна бе напълно търсена и целенасочена.

Джордж Клуни, Амал Клуни и познавали ли са се с принц Хари и Меган Маркъл преди кралската сватба

Признанието на семейство Клуни за Хари и Меган

Звездни номерца

И херцогът, и херцогинята на Съсекс имат сериозни връзки предимно в светските среди. Но към звездните им познанства можем да добавим и някои от политическата сфера, които принц Хари успя да изгради като представител на британската монархия.

Въпреки че членовете на кралското семейство нямат право да изразяват политически пристрастия, добрите им отношения с редица световни лидери не са рядкост.

А след като се отказаха от кралския начин на живот, херцогът и херцогинята на Съсекс открито дадоха подкрепата си за спечелилия президентските избори в САЩ Джо Байдън. Оказва се, че зад нея стои и дългото приятелство на принца с новоизбраната Първа дама на САЩ Джил Байдън.

Снимка 505599

Източник: GettyImages

Връзката между тях се заражда по време на двата мандата на семейство Обама. Тогава Джо Байдън е вицепрезидент и срещите в Белия дом често включват и него, и съпругата му. Именно по тази връзка Хари среща Джил през 2013 г.

Двамата така си допадат, че през 2016 г. Джо Байдън се пошегува публично, че съпругата му прекарва "прекалено много време с принц Хари". Разбира се, място за основателна ревност няма, предава Marie Claire.

Снимка 505597

Източник: GettyImages

По покана на херцога на Съсекс, новата Първа дама на САЩ е специален гост на Invictus Games в Лондон през 2014 г., а близките им отношения бяха доста любопитни за медиите. През 2017 г. в Торонто специални гости са и Джил, и Джо Байдън.

Джо Байдън, президентските избори в САЩ, Джил Байдън и коя е новата Първа дама в Белия дом

Джил Байдън - от учител до новата Първа дама на САЩ

Какво не знаем за съпругата на новия американски държавен глава

Хари и Джил са си много близки и защото имат една обща тема, която да ги свърза - тази за армията и военните. Хари е служил в британските военни части, а съпругата на Джо Байдън подкрепя различни инициативи за семейства на военни, ветерани и загинали при изпълнения на мисията си. Освен това, написва и детска книжка по темата.