В края на юни датското кралско семейство се изправи пред трудна ситуация. Принц Фредерик и принцеса Мери трябваше да отпишат големите си син и дъщеря от престижното училище Херлуфсхолм, след като се появиха сигнали за случаи на психически, физически и сексуален тормоз там.

Принц Фредерик, принцеса Мери, принц Кристиян и защо датското кралско семейство отписа сина си от училище Херлуфсхолм

Когато тормозът в училище засегне и кралските деца

Датското кралско семейство пред трудно решение

54-годишният Фредерик и 50-годишната Мери вече знаят къде ще учат децата им.

16-годишният принц Кристиян вече е записан в гимназия Ордруп. 15-годишната му сестра Изабела, която трябваше да бъде първокурсник в компрометираното училище тази есен, ще започне учебната година в гимназия Йесперсен, съобщават от Royal Central.

Изборът на тези училище означава още, че на Кристиян и Изабела няма да им се налага да се местят да живеят в общежитие. Те ще могат да пътуват до новите си учебни заведения от дома си в Копенхаген всеки ден.

Сигналите за проблемите в Херлуфсхолм се появиха в началото на лятото и бяха разследвани от датската Национална агенция по образованието. Те са подадени от двама ученици, а впоследствие от училището са изгонени четирима други ученици, участвали в тормоза.

Снимка 579154

Източник: GettyImages

От Royal Central припомнят, че макар принц Кристиян да е бил ученик по това време в Херлуфсхолм, той не е бил замесен в случаите. Принц Фредерик и принцеса Мери имат още две деца - 11-годишните близнаци Винсент и Джозефин.