Бракът, който принц Чарлз и принцеса Даяна сключват през 1981 г., се превръща в една от най-големите катастрофи за британския кралски двор.

Принц Чарлз, принцеса Даяна, The Diana Interview: Revenge Of A Princess и едно признание от нощта преди сватбата им

Признанието на Чарлз в нощта преди сватбата

Истината в прав текст

След редица скандали, премълчани истини и изневери, двамата слагат край на мъката месеци преди Спенсър да загине в Париж. А всичко това можеше въобще да не се случи...

Според нова книга с разкрития на кралския биограф Робърт Лейси -Battle of Brothers, принц Чарлз е бил подложен на сериозен натиск от страна на кралското семейство, за да предложи брак на своята втора братовчедка - Аманда Начбул. Това е било желанието най-вече на Лорд Маунтбатън - чичо на херцога на Уелс и дядо на въпросната госпожица.

Чарлз и Аманда израстват заедно и се сближават много, чувства се добре един с друг. Но когато принцът най-сетне пада на колене през 1979 г., получава един вежлив отказ. Начбул не иска да бъде част от "системата" и да загуби свободата си, затова и не се съгласява да се омъжи за Чарлз. А този неин отговор със сигурност променя живота и на двамата.

Преди това предложение синът на кралицата вече се е запознал с бъдещата си съпруга - Даяна Спенсър. Но със сигурност не може да се говори за любов от пръв поглед помежду им. Нейното първо впечатление е, че Чарлз е един много тъжен човек, предава Express.

Принц Уилям, The Crown и защо сериалът ядоса сина на принц Чарлз и принцеса Даяна

Сериалът, който разгневи принц Уилям

Пореден удар за херцога

Въпреки всички драми, запознатите с брака на родителите на Уилям и Хари не могат да отрекат, че двамата са имали и своите щастливи мигове и са били истински влюбени един в друг, поне в началото. Но ако втората братовчедка на Чарлз бе приела неговото предложение за брак, историята на британския кралски двор щеше да изглежда по коренно различен начин.