Оливия Родриго е само на седемнадесет години и вече е на върха. Ако досега я познавахме предимно като актриса на Disney, то вече знаем, че е мега талантлива певица и автор на песни.

Тя представи дебютния си сингъл Drivers License на 8 януари и той вече оглави класацията Hot 100 на Billboard за сингли.

С десетките си милиони стриймвания парчето бележи най-успешна седмица за дебютен сингъл на изпълнителка.

Така на 17 години и 11 месеца Родриго става най-младият изпълнител, оглавил чарта, след Били Айлиш, която през 2019 г. покори върха с парчето Bad Guy. Тогава Айлиш беше на 17 години, осем месеца и една седмица, пише Billboard.

Песента, която Родриго пише по време на карантина, е ода за края на една връзка. Парчето е 48-мият дебютен сингъл, покорил върха в класацията, и първият за тази година.

От всичките 48 дебютни парчета, оглавявали чарта Hot 100, повечето са на утвърдени изпълнители. Само седем от тях са на изгряващи звезди като Оливия Родриго.

Младата изпълнителка публикува емоционално видео, на което е запечатан моментът, когато тя чува за първи път песента си по радиото, на което крещи от радост с насълзени очи.

„Роди се звезда“, написа Billboard в статията си за Оливия след излизането на сингъла. А на тях можем да им вярваме.