Оливия Родриго може и да е само на 21 години, но освен вече успешна музикална кариера, има и доста смела гражданска позиция. В момента изпълнителката е на турне, като по време на последния си концерт е направила доста провокативен ход, зад който обаче стои една съвсем ясна идея.

Оливия Родриго е секси в малка червена рокля

Оливия Родриго е секси в малка червена рокля

Певицата определено има стил

Докато Оливия Родриго е пяла в Сейнт Луис, щата Мисури, феновете ѝ от публиката са могли безплатно да си вземат презервативи, както и контрацептивни хапчета, които предотвратяват бременност в рамките на 72 часа след секс без предпазни средства. Те са идвали и с информация относно правото на аборт в страната.

По този начин певицата заявява позицията си в момент, в който 21 щата в САЩ, включително Мисури, вече са предприели стъпки за пълна забрана или строго ограничаване на правото на аборт за жените.

След концерта на Оливия Родриго в Сейнт Луис, феновете ѝ не са пропуснали да изразят благодарността си към нея в социалните мрежи.

"Да накараш новото поколение мейнстрийм поп момичета да бъдат толкова смели и толкова готови да са 100% откровени по въпрос, който е толкова разделящ... Имам сълзи в очите си, това е страхотно да се види", пише един онлайн потребител.

Дори Фондът за аборти в Мисури (Missouri Abortion Fund) е отразил подкрепата на певицата с обръщение към феновете: "В Мисури е брутално, но ние сме тук за правото на аборт."

Оливия Родриго стартира турнето си с заедно с началото на Fund 4 Good, чрез който ще задели част от приходите от концертите си от Guts Tour към организации за репродуктивни права, пише Entertainment Weekly.

Всъщност певицата не за първи път изказва подкрепата си към здравеопазването на жените и правото им на аборт и не се поколебава да даде гласност на позицията си от сцената.

Оливия Родриго и почивката й по бански в Хавай в хотела от "Белият лотос"

И Оливия Родриго - по бански

Певицата отмаря в Хавай

Още на фестивала в Гластънбъри през 2022 г. тя беше поканила колежката си Лили Алън на сцената, за да изпеят парчето "F--- You" като "поздрав" към съдиите от Върховния съд на САЩ, които отмениха защитеното право на жените за аборт.