Преди почти месец Кейт Буш счупи цели три рекорда в музикалните класации в родната си Великобритания. В САЩ песента ѝ от 1985 г. също стана една от най-слушаните. Ето че не мина много време и тя вече заслужено може де се нарече най-големият хит за това лято, и то в световен мащаб.

Stranger Things, Netflix, Metallica, “Master of Puppets”, Spotify и изстрелването на песента от 80-те отново в класациите

Metallica - отново на върха като през 80-те

Stranger Things продължава да възражда стари хитове

"Running Up That Hill (A Deal With God)" отново е номер едно в световната музикална класация Billboard Global 200. Оглавява и другата световна класация - Billboard Global Excl. U.S. (изключвайки САЩ).

В първата от тях парчето е на върха за втора поредна седмица, като дебютира на 18 юни, заемайки трета позиция.

Във втората световна класация на Billboard (изключвайки САЩ) песента на Кейт Буш този път вече заема почетното челно място. Досега в нея беше под номер четири, пише Billboard.

Припомняме, че "Running Up That Hill (A Deal With God)" може и да излиза за първи път още през 1985 г., но сега отново е един от най-слушаните хитове, защото е част от саундтрака на Stranger Things.

Running Up That Hill, Кeйт Буш, Stranger Things, Netflix и как песента от 80-те счупи цели три рекорда и се превърна в хит на 2022 г.

Абсолютният музикален хит на годината

Коя е песента, която счупи цели три рекорда

Сериалът също разбива рекорди в Netflix, но по гледаемост. Именно благодарение на това, че феновете му преоткриват и се влюбват в парчето на Кейт Буш, то сега пак е на върха на музикалните класации.