Американската певица и актриса Мелиса Шуман обвини певеца от момчешката банда Backstreet Boys Ник Картър в изнасилване.

От своя страна Ник коментира, че е огорчен от обвиненията и ги отрича. Той каза, че е "шокиран и натъжен".

Картър заяви пред медиите, че винаги е "уважавал и подкрепял Мелиса, както лично, така и професионално".

33-годишната музикантка, станала известна като член на групата Dream, разказа подробно за случката отпреди 15 години в блога си. Тя пише, че се е решила да направи разкритията, след като е видяла историята на жена, която твърди, че е била сексуално нападната от Картър.

Случката , за която става въпрос, е от 2002 г. Тогава Мелиса била 18-годишна и все още девствена. Картър пък бил на 22 и вече бил много известен.

Снимка 325114

Източник: Daily Mail

Девойката отишла в апартамента на певеца в Санта Моника. Взела със себе си и приятелка. Ник пък бил в жилището със свой приятел.

По време на купона Ник поканил Мелиса в кабинета си, за да й пусне нови песни, върху които работел по онова време. Докато слушали музика, двамата започнали да се целуват и въпреки че певицата се опитала да го отблъсне с аргумента, че е девствена, Картър я принудил да прави секс с него.

Певицата споделя за посегателството с мениджъра си, но той й казал да не подава жалба, защото няма да може да го осъди, тъй като за него работели много добри адвокати.

"Сега обаче вече не ме е страх да говоря", пише Мелиса.

След скандала с холивудския продуцент Харви Уейнстейн вълна от сигнали за сексуални посегателства заля артистичния свят, а и не само. Най-тежки са обвиненията срещу актьора Кевин Спейси и режисьора Джеймс Тобак. Подобни сигнали има срещу Силвестър Сталоун, Стивън Сегал, Дъстин Хофман, комикът Луи Си Кей, както и срещу бившия президент на САЩ Джордж Буш.