Наоми Осака е втората най-добра тенисистка в света и не можем да си представим колко трябва да е било сериозно психическото й състояние, за да се оттегли от Уимбълдън и Откритото първенство на Франция - едни от най-важните турнири в кариерата й.

Наоми Осака, Naomi Osaka и филмът на Netflix, който разказва за тенисистката

Netflix с филм за Наоми Осака

Премиерата му е съвсем скоро

Но явно се съвзема, защото наскоро заяви пред японската национална телевизия NHK, че тренира усилено, за да представи страната си на предстоящата Олимпиада 2020 в Токио.

"Подготвям се малко по малко, за да мога да бъда на върха", пише 23-годишната спортистка в съобщение, публикувано от телевизионния оператор. Осака споделя още, че е "горда" да играе за страната си и ще участва в пресконференциите.

Преди време тя отказа да участва в задължителните изявления пред пресата след мачовете и бе глобена с 15 000 долара. "Откакто привлякох вниманието на света, винаги съм имала пристъпи на безпокойство. Особено в началото на големите състезания", цитират по-ранно изказване на тенисистката от AFP.

След това тя разкри битката си с депресията в публикация в социалните мрежи и заяви, че иска да се откъсне от спорта за известно време, за да се възстанови.

Наоми Осака, Cordae, Олимпийските игри в Токио и заниманията й, когато не се състезава

Как си почива Наоми Осака

Тенисистката има месец преди Олимпийските игри

Днес Осака отново е готова да се изправи пред медиите след мачовете, но не крие, че все още се бори с психическото си състояние.