Когато говорим за дома на Томи Хилфигер, може да използваме различни определения, но всички - далеч от "скучен" и "обикновен".

Апартаментът се намира в The Plazza Hotel, Централен Манхатър, Ню Йорк. Красивата 20-етажна сграда е една от забележителностите в района и има дълга история, чието начало отвежда чак до 1907 г. Вероятно това е и един от факторите за избора на Томи, направен срещу сумата от 50 милиона долара.

Мезонетът е с изглед към Сентрал Парк и е бил дом на знаменитости като Мерилин Монро, Бийтълс и Ролинг Стоунс. А ето как изглежда като собственост на Хилфигер и представен от Architectural Digest.

Снимка 352921

Източник: Youtube

Дизайнерът и съпругата му Дий са създали своята крепост с усет към детайла. Червеното и златното преобладават - като в един истински дворец. Има и много детайли от дърво, които допълват обстановката. От входната врата се преминава през къс коридор, водещ към просторен хол.

Снимка 352922

Източник: Youtube

Акцентите в него са огромните прозорци с гледка към града, красивият бял диван в центъра и библиотеката в единия край. Именно тя е любимото място на Дий Хилфигер.

Снимка 352925

Източник: Youtube

Трапезарията е помещението, което Томи признава, че не използват. А съпругата му го поправя, че са организирали около три вечери там. Впечатление тук правят стъклените витрини с дървен обков, както и изрисуваните столове. А в ъгъла има и малко къчте, което наричат "бар стая" - много важна точка в дома им.

Снимка 352926

Източник: Youtube

Просторната кухня в бяло, черно и златно също не може да се каже, че се използва особено, въпреки че е достойна за ресторант. Но семейство Хилфигер предпочита или да яде навън, или да си поръчва храна. Да не забравяме, че се намираме в сградата на петзвезден хотел.

Въпреки това, Хилфигер определя кухнята като любимото си място в мезонета и я сравнява с френско бистро. Дори понякога сам си прави тостове и се любува на интериора.

Снимка 352927

Източник: Youtube

В останалите стаи има не един и два любопитни акцента. Например идея на Дий е всички телевизори да бъдат поставено зад стъкло и когато не са включени, да изглеждат като огледала. Домът на дизайнера е не само моден, но и смарт. Чрез конзоли се управляват редица функции.

Снимка 352928

Източник: Youtube

Кабинетът на Хилфигер прилича повече на библиотека. По стените могат да се намерят хиляди заглавия, повечето от които подарък от известни личности като Мик Джагър и Карл Лагерфелд.

Не липсват и семейни портрети и картини със сантиментална стойност, а червеното отново преобладава. Акцент е оригинална табела с надпис New York Times, стояла дълги години на вратата на редакцията на вестника.

Снимка 352929

Източник: Youtube

Дизайнерът и съпругата му признават, че понякога използват кабинета не за работа, а за да се изолират от всичко в апартамента. Когато децата им са там, лудницата определено е голяма.

Спалнята на семейството е просторна и наподобява краски покои. Впечатление правят растенията и възглавниците с бродирани инициали.

Снимка 352932

Източник: Youtube

Всичко е решено в бяло и в неутрални тонове. В ниша в стената е позициониран и минибар, в който сутрин си правят кафе, а вечер могат да си сипят чаша студено вино.

Снимка 352933

Източник: Youtube

Тази интериорна линия е продължена и в основната баня. А терасата е с внушителни размери и с още по-внушителна гледка към града и парка - идеално начало на един ползотворен ден.

Снимка 352934

Източник: Youtube

И Дий има своето кътче - гримьорната. Към нея е и гардеробът й, който е отделно помещение. Томи Хилфигер пък си е направил "бутик".

Снимка 352936

Източник: Youtube

Стаята на сина им Себастян е решена в моряшки стил - бяло, синьо и червено. Именно заради тази комбинация, дизайнерът я определя като най-отличителната в дома му. Все пак, това са цветовете и на модния му бранд. Зa разлика от нея, стаята на дъщеря му, Елизабет, е типично момичешка - в розово и лилаво.

Снимка 352937

Източник: Youtube

В просторния мезонет има и една малка стаичка само с една маса и няколко стола. Но, поглеждайки нагоре, виждаме висок купол, който се намира в единия край на хотелската сграда. А стените са изцяло изрисувани от художник и наподобяват декор от "Красавицата и звярът". Надали много апартаменти могат да сe похвалят с подобна екстра.

Снимка 352938

Източник: Youtube

Семейството държи да подчертае, че не са използвани никакви животински кожи, рогове и други подобни аксесоари за декорирането на дома им. Слонските бивни, изпълняващи ролята на крака на холната маса, не са истински.