Мишел Обама е сред малкото първи дами, които дори и след напускане на Белия дом, продължават да допринасят в културния, социалния и политически живот не само в Щатите, но и в цял свят.

Барак Обама, Мишел Обама и още личности, които будят най-голямо възхищение сред хората

Личностите, на които светът се възхищава

Социолозите имат интересни отговори

От 1973 г. до ден днешен около Международния ден жената една от най-значимите институции в САЩ - Националната зала на славата на жените, обявява дамите с най-големи заслуги в различни обществени области.

Тази година в списъка с отличените попада и Мишел Обама, а от организацията я определят като "една от най-влиятелните и емблематични жени на 21-ви век".

Тя е и първата чернокожа личност, инициатор на дейности със значим принос, които изпълнява и в качеството си на съпруга на президента Барак Обама, и след това.

Организаторите на престижното събитие изтъкват заслугите й в здравеопазването, висшето и международно образование. Това са сферите, в които Мишел Обама неведнъж оказва солидна подкрепа на съответните служители и техните семейства.

Мишел Обама, Waffles + Mochi и какво да очакваме от кулинарно й шоу по Netflix

Новото шоу на Мишел Обама

Забавно и полезно, макар и по детски

Неслучайно днес носителката на Оскар и Грами служи като модел за подражание на жени и млади момичета в цял свят.

Сред останалите девет изявени дами, които ще бъдат въведени (буквално) в Националната зала на славата, са художничката Джуди Чикаго, футболистката Миа Хам и Ребека Холстид, бивш генерален офицер и първата жена, командвала бой на стратегическо ниво в Ирак.

По традиция церемонията по въвеждането в Залата и обичайната гала вечеря след това ще се състоят на 2 октомври в Сенека Фолс, Ню Йорк. Мястото е с историческо значение, защото именно там се провежда и първата конвенция за правата на жените в САЩ.

Събитието ще се излъчва и онлайн, но подробностите тепърва ще станат ясни на официалния сайт,уточняват още от The Hill.