Че Бийтълс са сред най-големите звезди от музикалната сцена, съмнение няма. И доказателствата са много - като започнем от многобройните концерти, които са изнасяли по цял свят, та до книгите, писани за тях.

Ринго Стар на 83

Ринго Стар в 33 факта

Защото някой днес има рожден ден

Още за ранните години на групата можем да си припомним от редки снимки, които са били открити съвсем наскоро. Те обаче са правени още през 1961 г. - едва година преди дебютния им сингъл "Love Me Do" да бъде издаден. На фотографиите виждаме как Бийтълс изпълняват концерт на живо в клуб в Ливърпул, Англия.

Както и се очаква, и четиримата музиканти са в кадъра - Пол Макартни и Джон Ленън пеят, Джордж Харисън е на китарата, а Пийт Бест на барабаните. Тогава те тъкмо са се завърнали от концерт в Хамбург след турне, на което са изкарали 500 сценични часа за 90 дни. А за нестихващата им енергия си е имало добро обяснение.

Момчетата са били на възраст между 18 и 20 години и "толкова стройни", както разказва историкът Марк Луисън. Той е автор на няколко книги за Бийтълс и в този ранен период на музикантите след турнето им в Германия ги описва също като "слаби като хлапета, недохранени момчета".

Всъщност, освен че не са били показвани никога досега, друго любопитно за кадрите е, че на никоя друга снимка четиримата не са били забелязвани облечени по този начин - с кожени панталони и памучни горнища.

Пол Маккартни на 81

Пол Маккартни в 31 факта

Защото някой днес има рожден ден

Факт е обаче, че три месеца след като Пол Макартни и Джон Ленън са отишли в Париж, са се върнали оттам със сега известната като "прическа на Бийтълс", пише BBC.