Всички знаем, че Лионéл Андрéс Мéси Кучитѝни, или просто Меси, отдавна е част от историята на световния футбол. А отскоро се появи още една причина да го знае и всяко хлапе. Именно заради нея аржентинецът вече води в класацията с най-скъпо платените футболисти.

Лионел Меси на 33

Лионел Меси в 26 факта

Защото някой днес има рожден ден

Договорът на Меси с "Барселона" изтича през юни тази година и според El Mundo е най-голямата сделка в историята на спорта.

През 2017 г. 33-годишният капитан на отбора подписва четиригодишно споразумение на стойност над 550 милиона евро. В допълнение към годишните печалби от около 138 млн. евро, Меси трябва да е получил и хонорар за подновяване на договора от над 115 млн. евро плюс бонус за лоялност от 78 млн. евро.

Все още не е ясно как испанската медия се е сдобила със секретния документ, а от каталунския отбор до момента не показвали с нищо, че се съмняват в Меси.

Кристиано Роналдо, Лео Меси, Неймар и кои са най-следваните футболисти в социалните мрежи

Кой футболист има най-много фенове в социалните мрежи

Роналдо, Меси или пък Неймар

Но Роналд Куман, треньорът на Барса, е вдигнал мерника на El Mundo и заплашва, че ще ги съди, уточняват от Goal. Според него това е удар под кръста и на тима, и на Меси.