Мелания Тръмп е свикнала да бъде в ролята на критикуваната и подценяваната. Дори в ежегодната класация на Time за 100-те най-влиятелни личности на 2019 г. попада съпругата на бившия президент Барак Обама, но не и настоящата Първа дама.

Не само това списание и този факт обаче вбесиха Мелания и нейния екип. Наскоро бившият главен редактор на Vogue Ана Уинтър даде интервю за CNN, в коментира редица актуални теми, заговори за Мишел Обама, но пропусна името на госпожа Тръмп

Снимка 418903

Източник: GettyImages

Докато беше в ролята на Първа дама осем години, съпругата на Барак Обама изгря няколко пъти на корицата на Vogue. Списанието има традиция да представя всяка жена до следващ президент на САЩ, но Мелания Тръмп направи изключение, защото Уинтър, докато още бе начело на Модната Библия, реши така.

Бившият модел от Словения имаше честта да бъде корица на Vogue само веднъж - през 2005 г., когато се омъжи за Доналд Тръмп. Но това всичко бе в сферата на светските новини, а сега Мелания е в съвсем различна роля, която сякаш нарочно отново остава недооценена.

Снимка 418950

Източник: Facebook / Dan Demorest

За да й стане съвсем неприятно на госпожа Тръмп, Уинтър коментира, че изданието подкрепя жени, чиито възгледи споделя, които смята за лидерите на днешния ден, за вдъхновение на всички останали. А Мелания явно не е достойна да влезе в това число, пише People.

Още в деня на интервюто на Уинтър, говорителката на Първата дама я защити с официално изявление. По думите й, да бъде на корицата на Vogue не е от съществено значение за Мелания, защото тя е била там много преди да заеме сегашната си позиция в обществото.

Мелания Тръмп, Иванка Тръмп и какви са отношенията между двете

Истината за отношенията между Мелания и Иванка Тръмп

Сблъсък на характери или не съвсем

Освен това, в ролята си на Първа дама госпожа Тръмп върши много по-важни дела от това да даде голямо интервю и да заснеме фотосесия. "Това е просто поредната демонстрация колко предубедена е модната индустрия и колко несигурна и ограничена е госпожа Уинтър. За съжаление, госпожа Тръмп е свикнала с подобно поведение.", се казва още в изявлението.