Всеки спортист знае, че колкото и успешна да е кариерата му, колкото и усилия да полага, за да е в най-добрата си физическа форма - в даден момент трябва да се оттегли от активния спорт.

Victoria's Secret, Приянка Чопра, Меган Рапино и как компанията за бельо ще замени ангелите си

Кои ще са новите "ангели" на Victoria's Secret

Компанията за бельо сменя посоката

Такъв е редът на нещата и за жалост женският футбол ще загуби една от най-ярките си фигури през последните години - Меган Рапино.

В пресконференция преди мача на САЩ срещу Уелс 38-годишната Рапино обяви, че ще се откаже от професионалния спорт след края на настоящия сезон. Което означава, че предстоящото световно първенство ще бъде последно за нея.

Футболистката, която е част от националния отбор на САЩ от 2006 г., признава, че прави обявлението сега, защото иска да последва примера на половинката си Сю Бърд. Баскетболистката също обяви, че се оттегля от професионалния спорт преди последния си сезон.

Меган Рапино твърди, че "излиза в пенсия" по своите собствени правила и условия, което смята, че е изключително рядко за спортист от световна класа, пише People.

Меган Рапино, женският национален отбор по футбол на САЩ и посланието на спортистката

Образцов отбор

Меган Рапино има какво да ни каже

Рапино има зад гърба си спечели две световни първенства - през 2015 и 2019 г., както и златен медал от Олимпийските игри през 2012 г. Но може би най-популярна футболистката стана с твърдата си позиция и защита на правата на LGBTQ+ общността.