С покачването на градусите човек няма как да не си мисли все повече за обличането на бански. И това важи за всички - от обикновени хора до модели и спортисти.

Наоми Осака, Sports Illustrated и първата чернокожа спортистка на корицата на списанието

И Наоми Осака се съблече

За корицата на Sports Illustrated

По принцип Sports Illustrated Swimsuit имат редовната практика да оставят спортистите само по бански. А тази година са решили да направят това с един от най-добрите баскетболистки от WNBA (женската версия на NBA).

Тазгодишният брой на Sports Illustrated Swimsuit ще включва цели пет баскетболистики - Сю Бърд, Бреана Стюард, Диди Ричардс, Теа Купър и Нека Огумике.

Петте дами, които могат да скрият топката на всеки мъж, са позирали пред обектива на Ларета Хюстън на Вирджинските острови. Всички те, освен секси, са с черни бански. Някои от тях цели, докато други - не.

Сю Бърд, която през последните години е сред най-добрите баскетболистки в WNBA, казва, че те петте са лицето на лигата и представят толкова много неща. "Жени. Цветнокожи жени, членове на LGBTQIA2+ общността и много още."

Разбира се, всяка една от тях е мечтаела да бъде на корицата на Sports Illustrated Swimsuit, което е още една сбъдната мечта. Според People, това издание на списанието е първото след като през януари бе обявена инициативата Pay with Change.

Кати Джейкъбс, Sports Illustrated и най-възрастният новобранец на списанието

Секси и на 57

Кати Джейкъбс показва как

Смелият ход на Sports Illustrated означава, че списанието (както и електронните издания) ще приемат реклами само от компании, които по един или друг начин се борят за равенството между половете, както и подпомагат развитието на жените.