За скрития талант на Меган Маркъл и афинитета й към писането се говори отдавна и се оказа, че дори един от първите й проекти като херцогиня на Съсекс също е свързан с голямата й страст.
Още през 2018 г. тя подкрепи и популяризира книгата с рецепти Together: Our Community Cookbook, която се издава с благотворителна цел в помощ на потърпевшите от пожара през юни 2017 г. в лондонската жилищна сграда Гренфел Тауър, в който загинаха 79 души.
Изданието съдържа над 50 рецепти и всички суми от продажбата му отиват в помощ на организацията Hubb Community Kitchen. Същата стои и зад обществената кухня, която предлага безплатна храна на засегнатите от инцидента и други лондончани в нужда.
В кулинарната книга и самата Меган споделя черно на бяло рецептата за любимия на принц Хари пикантен дип от авокадо. Ето я и нея:
- 2 зелени люти чушки, разрязани наполовина и изчистени от семките
- 25 гр. пресен кориандър
- 3 с. л. кисело мляко
- 2 лимона - изстискваме им сока и използваме кората
- 4 скилидки чесън
- 1 авокадо - обелено и без костилка
- 4 с. л. майонеза
- сол и черен пипер на вкус
Приготвянето на дипа е бързо и лесно.
Пасираме всички съставки в блендер, с изключение на майонезата, солта и черния пипер. Тях първо ги разбъркваме хубаво и чак след това ги добавяме към сместа с авокадото.
Херцогът и херцогинята на Съсекс обичат да хапват този дип с чипс или такос.