В последните дни Меган Маркъл отново е подложена на кръстосан огън. Анонимни приятели застанаха на нейна страна в тихата война с баща й, публикуваха писмо на херцогинята до Томас Маркъл, обвиненията от сестра й Саманта отново не закъсняха, а Джордж Клуни загатна, че цялата тази история може да завърши така, както с принцеса Даяна.

След всичко това, Меган Маркъл се появи в целия си блясък и в светъл тоалет на Calvin Klein, който подчерта идеално растящия с часове корем. Тя се присъедини към принц Хари на гала прием в Националния исторически музей в Лондон.

Но в случая акцентът е не върху тоалета, а върху поведението на херцогинята, защото там забелязахме сериозна промяна. А нейното обяснение ни дава експертът по езика на тялото Джуди Джеймс. Според нея, херцогинята е заела отбранителна позиция и не иска да демонстрира слабост и уязвимост, а да изглежда визуално устойчива.

Снимка 406392

Източник: GettyImages

Меган бе заснета да слиза от колата с доста самоуверена крачка и да върви с походка, подобна на маршируване. Мина се и без излишни нежности и обичайното държане за ръка със съпруга й. Дори тя ходеше няколко крачки встрани от него.

Според Джеймс, по този начин херцогинята иска да демонстрира, че нейната увереност като част от кралското семейство не е засегната от всички критики и тя няма нужда винаги да се опира на съпруга си, за да върви напред.

Маркъл също така погали корема си само веднъж-два пъти, като досега ръцете й бяха все там. Тя на няколко пъти бе засечена инстинктивно да слага ръка на корема си, но след това напълно съзнателно да я премества. Това ни навежда и на мисълта, че херцогинята вероятно се е повлияла на всички критики по свой адрес в социалните мрежи, според които парадира с бременността си, пише Daily Mail.

Снимка 406394

Източник: GettyImages

Маркъл не спря да демонстрира и усмивка, по-широка от обичайното. Тя веднага поражда въпросите колко е истинска и до каква степен е породена от желанието да покаже, че всичко, което се пише по неин адрес, няма да я сломи. Според експерта по езика на тялото, усмивката на Меган изисква известни усилия от нейна страна, което значи, че не е съвсем от сърце.

Джордж Клуни, Меган Маркъл и защо я сравни с принцеса Даяна

Защо Джордж Клуни е притеснен за Меган Маркъл

И ще бъдат ли той и Амал кръстници на бебето

Междувременно пък принц Хари изглеждаше по-притеснен и нервен, отколкото сме свикнали да го виждаме. Явно е несигурен дали изпълнението на бременната му съпруга ще мине, защото след това той ще е този, който ще трябва да я успокоява. А и без това му тежи, че не може да я опази от критиките.