Преди повече от месец Меджик Джонсън хвърли истинска бомба сред феновете на Лос Анджелис Лейкърс, обявявайки, че напуска ръководния си пост в клуба.

Меджик Джонсън, ЛА Лейкърс и защо легендата напусна поста си

Когато дори Меджик не може да сътвори магия

Меджик Джонсън обяви, че напуска поста си в ЛА Лейкърс

Това дойде като гръм от ясно небе за всички, а още по-странно беше, че Джонсън не можа да даде смислена причина за напускането си. Е, денят на истината настъпи и една от легендите на NBA най-накрая разкри какво се крие зад решението му.

Леброн Джеймс, Стеф Къри, Янис Адетокумбо, NBA и кои са най-продаваните екипи

Кои са най-продаваните екипи в NBA

Може ли някой да детронира Краля

Междик Джонсън гостува в предаването на ESPN First Take, където посочи генералният мениджър Роб Пелинка като главния виновник. Според него, Пелинка е говорил зад гърба му и е убеждавал хората в клуба, че всъщност Меджик не работи достатъчно усърдно.

Това е разгневило легендата на Лейкърс, защото смята това за пълни глупости. Въпреки шушукането зад гърба, е решил да продължи. Чашата обаче е преляла, когато Междик е искал да уволни треньора Люк Уолтън, защото не е смятал, че е достатъчно добър за целите на клуба. Пелинка обаче е протакал това решение, което е показало на Меджик, че всъщност той няма тази власт, която му е обещана в началото, а именно той да взима решенията.

Това са и основните причини да напусне така изненадващо клуба. Странното е, че малко след това Люк Уолтън беше уволнен, а няколко седмици по-късно стана ясно и кой ще го замести - Франк Вогъл. На пресконференцията по представянето на новия треньор Роб Пелинка логично бе запитан какво мисли за обвиненията по негов адрес.

Генералният мениджър започна да хвали Меджик и колко страхотни спомени ще има от работата си с него и заяви, че е изненадан от обвиненията. Пелинка твърди, че преди няколко дни е разговарял с Меджик и всичко е било наред, затова не може да си обясни откъде идват тези нападки.

"Космически забивки 2", Леброн Джеймс, Янис Адетокумбо и защо звезди отказват да се снимат във филма

Никой не иска да играе с Леброн Джеймс

Защо звездите на баскетбола отказват да се снимат в "Космически забивки 2"

Цялата тази ситуация ни се струва много странна и сме по-склонни да вярваме на Межик Джонсън, защото съвпадението с уволнението на Уолтън и неговото напускане е доста странно.