Изненадващата смърт на Матю Пери се превърна в тема номер едно в последните седмици. Докато едни скърбят за актьора от "Приятели" и изразяват своята обич и благодарност към него, други искат да разберат повече какво точно се е случило на 28 октомври в дома му, за да се стигне до фаталния край.

Сега една от бившите приятелки на Матю Пери - Кайти Едуардс, намеква, че актьорът от "Приятели" може да се е върнал към употребата на субстанции, което е довело до трагичната му смърт.

Пери открито обсъжда борбите си със злоупотребата с вещества и пристрастяването в своите мемоари "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо", публикувани миналата година. След смъртта му в негова чест дори беше създадена фондация за подпомагане на хора със зависимости.

Снимка 640930

Източник: GettyImages

В скорошно интервю пред Sun Едуардс, която е внучка на актрисата Джули Андрюс, разкрива, че не вярва Пери да се е удавил.

"Познавам Матю и знам, че той не би се удавил току-така. Мисля, че може да е взел хапчета, които да са довели до това. Казаха, че на мястото не е имало болкоуспокояващи с рецепта, което не ме изненадва, защото той никога не оставяше наркотици да лежат наоколо. Той беше параноичен и щеше да ги вземе всичките, така че да няма никакви доказателства и след това ще излезе за още, когато е готов."

Матю Пери и защо е искал той да каже последната реплика в "Приятели"

Защо точно Матю Пери казва последните думи в "Приятели"

Още спомени за актьора

Пери беше много открит относно миналото си със злоупотреба с вещества, като по всичко личеше, че вече е чист и се възстановява. Според негови близки, виждали го дни преди смъртта му, актьорът е изглеждал напълно трезвен и много оптимистично настроен към живота.

анкета

Кой ще остане любимият ви герой от "Приятели"?

Виж резултати

Чандлър 28.3%

Рос 6.6%

Моника 4.7%

Рейчъл 13.1%

Джоуи 31.7%

Фийби 5.9%

Не знам за какво става въпрос 9.8%

Говорейки повече за смъртта на Пери обаче, Едуардс е на друго мнение. Тя смята, че последните публикации на звездата от "Приятели" в социалните мрежи са знак, че той е получил рецидив и е бил надрусан, преди да умре. Пери беше направил множество загадъчни публикации в Instagram и X в дните преди смъртта му.

Постовете включваха препратки към Батман и използването на името на неговото алтер его Матман. В последния си пост в Instagram той споменава прякора си в съобщение, прикачено към снимка в гореща вана на фона на синьо нощно небе.

Матю Пери и Дженифър Анистън - защо между двамата не се е получило нищо

Невъзможната любов между Матю Пери и Дженифър Анистън

Защо между актьорите не се е получило

Бившата му приятелка вярва, че тези действия са ясен показател за проблем. Тя отбелязва, че актьорът е говорил за Матман само когато вече не е "трезвен".

"Това с Матман не беше нещо, което той правеше, когато беше трезвен. Матман излизаше, когато беше надрусан и се чувстваше някак непобедим", казва Едуардс, като продължава: "Бях наоколо, когато той се надрусваше преди, въпреки че не го правех с него, а когато го съветвах, че може би трябва да поспре малко с лекарствата, той казваше: "Не, аз съм Матман."

Едуардс отбеляза, че Пери е имал склонност да влиза във водата най-вече когато е надрусан. Тя твърди също, че актьорът веднъж е бил хванат надрусан и гол в басейна на съседа си.

"Веднъж неговият съсед в Холивуд Хилс намери Матю гол и под влияние на наркотици в басейна му. Трябваше да отида там и да го измъкна от басейна на съседа му."

Едуардс отбелязва също, че е било нещо като запазена марка на Матю Пери да се дрогира и да влиза в басейна или джакузито, като винаги е бил сам, когато го е правил.

Епизодът от "Приятели", който не вижда бял свят, заради Матю Пери

Епизодът от "Приятели", който не вижда бял свят, заради Матю Пери

Какво е трябвало да се случи с Чандлър и Моника

За последно тя е говорила с Пери миналата година след издаването на мемоарите му "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо".

Кейти Едуардс и Матю Пери се запознават за първи път при дядо й, режисьорът на оригиналния филм "Розовата пантера", в къщата на Блейк Едуардс. Шест месеца след тази среща те отново се засичат - този път на среща на анонимните алкохолици, като връзката им започва през 2006 г. По думите на Кайти Едуардс употребата на наркотици на Матю Пери по онова време я е ужасявала, като винаги е била много притеснена и се е молила да не умре от това.

Снимка 639934

Източник: Instagram / hola_mx

Но най-много я боли, че никога не е имала шанса да се сбогува с приятеля си приживе. Погребението на Матю Пери беше в гробището Forest Lawn в Холивуд Хилс в тесен семеен и приятелски кръг. Присъстваха членове на семейството и колеги му от "Приятели" - Дженифър Анистън, Лиза Кудроу, Мат Лебланк, Дейвид Шуимър и Кортни Кокс.