Напоследък Матю Пери се превърна в център на вниманието. И няма как е иначе, защото той тъкмо вчера официално издаде мемоарната си книга, в която открито споделя за борбата със зависимостта си.

Матю Пери, Киану Рийвс, Friends, Lovers and the Big Terrible Thing и извинението заради цитати от мемоарната книга на актьора от “Приятели”

Извинението на Матю Пери

Когато трябва да си мериш думите

Във Friends, Lovers and the Big Terrible Thing актьорът от "Приятели" разкрива повече за живота си, като особено внимание обръща на битката с алкохолизма. И в една част от книгата, посветена именно на тази тема, се появява и главата, озаглавена Bruce Willis ("Брус Уилис"), в която читателите имат възможност да прочетат повече за отношенията между двамата актьори.

Матю Пери и Брус Уилис не само се познават, но и са работили заедно по комедията "Девет ярда". Оказва се, че по това време двамата са пиели постоянно. Тогава обаче актьорът от "Приятели" се е борил със зависимостта си към алкохола, докато Уилис е имал мярка и е знаел кога вече да откаже следващо питие.

"Имаше голяма разлика между Брус и мен. Брус беше купонджия, аз бях пристрастен", пише Матю Пери в книгата си.

На страниците ѝ обаче също е разказано и за грижовната страна на Брус Уилис.

"Понякога, в края на нощта, когато слънцето тъкмо щеше да изгрее и всички останали си бяха отишли и купонът свърши, Брус и аз просто седяхме и си говорихме. Тогава видях истинския Брус Уилис - човек с добро сърце, грижовен мъж, безкористен. Прекрасен родител. И прекрасен актьор. И най-важното, добър човек", пише още Матю Пери.

За съжаление обаче той признава, че с Уилис вече са загубили връзка, но сега се моли за него всяка вечер.

Припомняме, че през март стана ясно, че екшън актьорът бе диагностициран с афазия и се оттегля от актьорството. Тогава Матю Пери изрази подкрепата към колегата си с прочувствен пост в Twitter, пише Entertainment Weekly.

Матю Пери, Киану Рийвс, Friends, Lovers and the Big Terrible Thing и противоречивият откъс от книгата на актьора от “Приятели”

Кой не харесва Киану Рийвс

А си мислехме, че не е възможно

"Скъпи Брус Уилис, толкова съжалявам да чуя през какво преминаваш, но ти все още си най-готиният човек, когото съм срещал през целия си живот. Ще останеш в молитвите ми дълго, дълго време."